دانشجوی MIT موفق به ساخت پرینتر سهبعدی جیبی شد که با نور در چند ثانیه اجسام تولید میکند
پژوهشگران موفق به توسعه ابزارهای فوتونیکی (نوری) جدیدی شدهاند که امکان کنترل دقیق نور را برای کاربردهای نوآورانهای مانند پرینترهای سهبعدی جیبی فراهم میکنند.
این پروژه به سرپرستی پروفسور یلنا نوتاروس (Jelena Notaros) و با همکاری سابرینا کورسِتی، دانشجوی دکترای MIT، در گروه تحقیقات فوتونیک و الکترونیک این دانشگاه انجام شده است.
پرینتر سهبعدی کوچک
تیم تحقیقاتی توانستهاند نوعی چاپگر سهبعدی بسازند که پرتوهای نور قابل تنظیم را به داخل رزین حساس به نور میتاباند و به این ترتیب، اشکال جامد تولید میکند. این دستگاه به اندازه کف دست بوده و به کاربران امکان میدهد در هر مکان و زمانی، قطعات سفارشی را با سرعت و هزینه پایین تولید کنند.
ساخت اولین چاپگر سهبعدی مبتنی بر تراشه فوتونیکی
این فناوری نوآورانه حاصل ترکیب فوتونیک سیلیکونی و فوتوشیمی است و پژوهشگران تأکید کردهاند که این سیستم فقط از یک تراشه فوتونیکی در مقیاس میلیمتری تشکیل شده است. در این روش، بدون نیاز به هیچ قطعه مکانیکی متحرک، هولوگرامهای نور مرئی به مخزن ثابت رزین تابانده میشوند تا فرایند چاپ بهصورت کاملاً نوری و با دقت بالا انجام گیرد.
به گفته محققان، این دستاورد نخستین نمونه چاپ سهبعدی موفق مبتنی بر تراشه فوتونیکی محسوب میشود و راه را برای تولید نسل جدیدی از چاپگرهای جیبی و کمهزینه هموار خواهد کرد.